AZ   |   RU
Həkim qara çörəyin faydalarından danışıb

 

Qəhvəyi çörək öz xüsusiyyətlərinə görə ağ çörəkdən fərqlənir.

Missiya.Az “Lenta.ru”ya istinadən xəbər verir ki, bunu rusiyalı  endokrinoloq Mariya Kaloshina bildirib.

Qəhvəyi çörəkdə ağ çörəkdən bir qədər daha sağlam yağ var, çünki tünd un üçün istifadə edilən taxıl ağ çörəkdən daha yağlı və daha faydalıdır.

“Çörəkdə olan yağlar orqanizm üçün yüksək qida dəyərinə malikdir. Bunlar aterosklerozun inkişaf riskini , insulin müqavimətini və bədəndə iltihabi prosesləri azaltmağa kömək edən yağlardır”, - deyə o qeyd edib.

Həkim onu da diqqətə çatdırıb ki, qida dəyərinə görə qara çörəyi ağ çörəkdən daha sağlam hesab etmək olar: çovdar ununda ağ çörək bişirilən birinci dərəcəli ağ buğda unundan təxminən iki dəfə çox pəhriz lifi var.

Endokrinoloq qeyd edib ki, pəhriz lifi özünü tox hiss etməyə kömək edir, bağırsaqlarda daha uzun müddət qalır, şəkərin udulmasına mane olur və artıq piyləri çıxarır.


Leyla SƏMƏNDƏR
Missiya.Az

 




  • Bu gün, 16:01