AZ   |   RU
Qiymə alarkən nələrə diqqət etməliyik?


Sağlam qidalanmaq üçün məhsulların hansı şərtlərlə, qaydalarla və hansı şəraitdə istehlak edilə biləcəyinə bələd olmaq lazımdır. Mütəxəssislər qiymə alarkən və ya hazırlayıb saxlayan zaman bəzi üsulları öyrəməyimizin vacibliyini diqqətə çatdırırlar. Elə işarələr var ki, onlarla çəkilmiş ətin xarab olub-olmadığını anlamaq mümkündür.

Missiya.Az xəbər verir ki, həmin məqamlar bunlardır:

1. Rənginə baxmaq gərəklidir - Uzun müddət qaldıqda parlaqlığını və qırmızılığını itirməyə başlayır. Solğun görünməyə başlayır;

2. Toxunaraq da bilmək olar - Əgər ətə əl vuranda xəmir kimi bir hiss gəlmirsə demək ki, xarabdır;

3. Qoxu testi - Əti iylədiyiniz zaman turş qoxu alırsınızsa, onda istifadə etməyin.


Zərintac Mayisqızı
Missiya.Az




  • 23-10-2024, 12:08